We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Collect All And Save - 180809 - The Remixes [BXT003]

by BETWIXT

supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €1 EUR  or more

     

1.
2.
3.

about

A BETWIXT második megjelenését a Collect All And Save prezentálta a nyár végén. Az eredendően sem épp szokványos számokat azonban még tovább csavartuk, így büszkén mutatjuk be a CAAS - 180809 The Remixes EP-t!

Az eredeti trekkekről azt írtuk, hogy: “A három szám meglehetősen nyers és experimentális. A post-rockra hajazó elemek ugyanúgy megjelennek bennük, mint a magyar népi motívumok, úgyhogy garantáltan nem mindennapi élményt nyújt a hanganyag. Az alapot persze kőkemény négynegyedek adják, úgyhogy a technóhoz szokott füleknek sem kell tartaniuk tőle.” Azt kérdezed, hogy dolgoztuk át a kislemezt?

•marion• friss név a BETWIXT háza táján, de ennél jobb belépőt el sem tudtunk volna tőle képzelni: a Melf morcos techno zuhatagából egy kellemesen hömpölygő, de azért az eredeti track sötét hangulatát megtartó, ambient és techno között egyensúlyozó újragondolást kerekített.

A 180809-et bõmber és Siaga együttes erővel vette kezelésbe: az eredeti receptbe beszállt az instrumentális hiphop / trap is-, mint irányjelző és egy kis gitárjáték, hogy aztán a dal végén jövőbe mutató szintikkel teljesedjen ki a történet.

A harmadik remixet luvtoshima szállította: az acidtől fortyogó, népzenével fűszerezett Szerelemnek adott merőben új köntöst. Egy lo-fi szőnyegbe tekert house indulót kapunk, elszállós szintikkel és a limitert erősen megdolgozó dobokkal.

A BETWIXT egy eredendően pécsi underground elektronikus zenei közösség, mely a baranyai megyeszékhely mellett a budapesti éjszakai életből is egyre nagyobb szeletet vág ki magának. A BETWIXT célja, hogy egy olyan platform legyen, ahol vígan megfér egymás mellett a techno, a house, a futurebeats, a hiphop és a trap. Kiadóként a törzsgárda mellett ismert és kevésbé ismert producereknek is teret adnak, hogy izgalmas és egyedi hanganyagokat hozzanak létre.

-------

The second release of BETWIXT was presented by Collect All And Save at the end of the summer. It was a rather unique collection of tracks, but we gave them another twist, so we can proudly present the CAAS - 180809 The Remixes EP!

At the time of release, we said that “The release consists of three dark and heavy techno tracks. It is raw and experimental. You can find traces of post-rock and even Hungarian folk music, so it is unusual, to say the least. But they are all built around thumping basslines, so don’t worry - if you like techno, you’ll love this!” So how did we remix the original release, you ask?

•marion• is a new name among the BETWIXT family and we can’t think of a better way to make a great entrance. Melf, the dark themed monster track was reworked into a gently flowing, smooth but of course still pretty dark track on the verge of ambient and techno.

180809 got a treatment from bõmber and Siaga and they nudged the track in the direction of instrumental hip-hop and trap, while holding onto the guitar theme of the original, but expanding it with synths towards the end to give it a futuristic edge.

The third remix was brought to us by luvtoshima. Szerelem combined Hungarian folk music with boiling acid, while the new track gave us a house anthem wrapped in a lo-fi blanket, with light synths and drums that makes every limiter go wild.

BETWIXT is a community bound together by the love for underground electronic music, originating from Pécs, Hungary, but they are increasingly present in the night life of Budapest as well. Their goal is to create a platform where techno, house, futurebeats, hip-hop and trap can fit alongside each other. As a record label alongside the main BETWIXT crew they provide space to known and not-so-well-known producers to create interesting and unique music.

-------

Mastering: Nagy Roland
Artwork: Lugosi Tamás | VON SCH [www.facebook.com/blackflowersplease/]

credits

released December 8, 2018

license

all rights reserved

tags

about

BETWIXT Pécs, Hungary

A BETWIXT egy pécsi bázisú, kortárs elektronikus zenei műhely, ahol a hangsúlyt a fősodron kívüli izgalmas és finom műfajok kapják. Kellemesen bólogató techno, jövőből jött hip-hop, törtek és négynegyedek, és minden más, ami az #okoselektronika hashtag köré fűzhető. ... more

contact / help

Contact BETWIXT

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like BETWIXT, you may also like: