180809 [BXT002]

by Collect All And Save

supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

1.
Melf 06:04
2.
180809 07:44
3.
Szerelem 07:13

about

A BETWIXT második megjelenését a Collect All And Save prezentálja. A duó – Borbás Olivér és Irsik Bence – számára nem ismeretlen a kollaboráció, hiszen amellett, hogy a Kaktus zenekar tagjai, még unokatestvérek is. Azért indították a projektet, hogy a zenekarral ellentétben itt csak az elektronikus zenére fókuszáljanak… de azért persze a gitárt és a torzítót sem rakják túl messzire.

„Ez a legvidámabb dolog, amit valaha csináltunk” – mondják a sötéten hömpölygő technótömegre, ami az első EP-jük anyaga lett, ami akár aggodalomra is okot adhatna. A három szám meglehetősen nyers és experimentális. A post-rockra hajazó elemek ugyanúgy megjelennek bennük, mint a magyar népi motívumok, úgyhogy garantáltan nem mindennapi élményt nyújt a hanganyag. Az alapot persze kőkemény négynegyedek adják, úgyhogy a technóhoz szokott füleknek sem kell tartaniuk tőle.

A Collect All And Save fellépéseknek külön egyedi ízt ad, hogy live performansznak tervezik őket. Míg Olivér dj-ként a számokat rakja, Bence gitározik. Érdemes tehát őket élőben is elkapni!

A Buy gombra kattintva az album letölthető a Bandcamp oldalunkon.

-------

The second release of BETWIXT comes from Collect All And Save. Olivér Borbás and Bence Irsik are used to collaborating, since they are both in the band Kaktus, and they are also cousins. They started this project to focus on electronic music… but of course they didn’t put the guitar too far either.

“This is the happiest thing we have ever made” - they said about the EP, which is a bit alarming, since the release consists out of three dark and heavy techno tracks. It is raw and experimental. You can find traces of post-rock and even Hungarian folk music, so it is unusual, to say the least. But they are all built around thumping basslines, so don’t worry - if you like techno, you’ll love this!

What makes their live performances unique is that while Olivér mixes the tracks as a DJ, Bence plays on his guitar. If you have the chance to see them, don’t miss out!

Click on the Buy button to download the album on our Bandcamp page.

-------

Mastering: Borbás Olivér & Irsik Bence
Artwork: Lugosi Tamás | VON SCH [www.facebook.com/blackflowersplease/]

credits

released September 11, 2018

license

all rights reserved

tags

about

BETWIXT Pécs, Hungary

A BETWIXT egy pécsi bázisú, kortárs elektronikus zenei műhely, ahol a hangsúlyt a fősodron kívüli izgalmas és finom műfajok kapják. Kellemesen bólogató techno, jövőből jött hip-hop, törtek és négynegyedek, és minden más, ami az #okoselektronika hashtag köré fűzhető. ... more

contact / help

Contact BETWIXT

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like 180809 [BXT002], you may also like: