YELLOW [BXT004]

by BETWIXT

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €4 EUR

     

1.
02:42
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

about

5. születésnapunk alkalmából újabb válogatásalbummal jelentkezünk. A future beatstől a búgó technón keresztül a brit klasszikusok ihlette számokig terjed a stíluskavalkád, hisz a megjelenés célja, hogy a kortárs elektronikus zenék minél tágabb spektrumát vonultassa fel, bemutatva, mi a BETWIXT esszenciája.

A YELLOW egy erős future beats blokkal indul. tzapa finoman hömpölygő dala után az imPro Schoolt is megjárt BRSK veszi egy fokkal táncosabbra a figurát a house és a future beats határmezsgyéjén mozgó Want U-val. Ezután bõmber egy kis trappel fűszerezi a képletet, hogy kellőképp megtúráztassuk a mélynyomókat.

A következő blokkal átevezünk a hűvösebb négynegyedek világába. illbentől az Aloneless egy elszállós, csukott szemmel táncolós deep house himnusz. A belga Kimmann duója szintén partisláger-gyanús számmal köszön be, mely dübörgő mélyekkel és törzsi hatású perkákkal operál. Végül marion a Nope képében egy lépegetős technobombával zárja a lemez ezen szekcióját.

Diszkógömb nélkül nem élet az élet, Sazabio egy abszolút eufórikus számmal emel a hangulaton, majd zárásként brit vizekre is evezünk BandiT klasszikus garage és 2step ihletésű számával, hogy teljes legyen az elektronikus zenei kalandozás.

A BETWIXT célja, hogy egy olyan platform legyen, ahol vígan megfér egymás mellett a house, a techno, a future beats és a legelvetemültebb kísérleti elektronika. Ahol a tapasztalt dj-k és producerek mellett főidőben felléphetnek olyanok is, akiknek ez életük második szettje - amennyiben kellően lelkesek és jó az ízlésük. Itt találkozik a mainstream az undergrounddal, a gyakorlottság a kezdőséggel és ezt a pezsgő eklektikát teljes szívvel szereti a közönség.

Master: Nagy Roland
Kreatív: Lugosi Tamás 'Scham'

------

For the occasion of our 5th birthday we present our latest compilation album. It ranges from future beats through humming techno to tracks inspired by British classics, because the purpose of the release is to showcase the broad spectrum of electronic music, thus expressing the essence of BETWIXT.

YELLOW kicks off with a block influenced mostly by future beats. Tzapa starts with a softly surging piece, followed by our imPro School-certified producer, BRSK’s work, Want U, which steers the listener to a more dancy soundscape on the verge of house and future beats. Subsequently bõmber reveals his track lavishly spiced with trap.

Moving towards 4/4s, first illben volleys us with his track Aloneless, and following his deep house hymn comes the melody of the Belgian duo Kimman, operating with thumping lows and tribal percussions. Marion delivers a pacing techno bomb titled Nope as the closing of this segment.

Naturally we had to include a tried-and-true disco ball in the this issue this time it was supplied by Sazabio. Last but not least BandiT makes the electronic musical journey whole with a track inspired by classic 2step and garage.

The goal of BETWIXT is to create a platform where house, techno, future beats and the most insane experimental electronica can fit happily alongside each other. Where the more experienced djs and producers can perform with people who are appearing in front of an audience for the second time - granted they have a good enough taste and enthusiasm. This is where mainstream meets the underground, routine meets the beginners and our audience thankfully loves this buzzing eclecticism.

Master: Nagy Roland
Kreatív: Lugosi Tamás 'Scham'

credits

released March 21, 2019

license

all rights reserved

tags

about

BETWIXT Pécs, Hungary

A BETWIXT egy pécsi bázisú, kortárs elektronikus zenei műhely, ahol a hangsúlyt a fősodron kívüli izgalmas és finom műfajok kapják. Kellemesen bólogató techno, jövőből jött hip-hop, törtek és négynegyedek, és minden más, ami az #okoselektronika hashtag köré fűzhető. ... more

contact / help

Contact BETWIXT

Streaming and
Download help

If you like BETWIXT, you may also like: